Składniki:
- ½ kg polędwicy
- ½ łyżki masła
- cebula
- 5 pieczarek
- 4 ziemniaki
- 4 jajka
- 2 łyżki bulionu
- 2 łyżki oliwy
Sposób wykonania:
- Pokrojone pieczarki udusić na rozgrzanym maśle.
W między czasie ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie.
Następne mięso pokroić na mniejsze porcje, które rozbić tłuczkiem i posmarować oliwą.
Cebulę pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas położyć na niej mięso i zarumienić go z obu stron.
Obsmażone mięso zdjąć z patelni i oprószyć solą oraz pieprzem.
Natomiast na pozostałej oliwie posadzić jajka,
Mięso podawać z sadzonym jajem, pieczarkami i ziemniakami pokrojonymi na plasterki.
Na sam koniec skropić całość bulionem.
Liczba porcji: 5