Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan zapiekany z serem

 

Składniki:

 

  • ½ kg bakłażana
  • 6 dag oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • ½ szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 15 dag topionego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Obrane bakłażany pokroić w plastry, które oprószyć sola i obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Następnie przełożyć bakłażana do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Zalać go bulionem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Na wierzchu ułożyć plastry sera.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec do momentu, aż ser się zarumieni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *