Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakaliowe rogaliki

Składniki:
Ciasto:

  • 250 ml oliwy
  • 250 ml wody
  • 50 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z 1 cytryny

Nadzienie:

  • 25 dag orzechów włoskich
  • 25 dag migdałów
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków oraz miód

Sposób przyrządzenia:
Orzeszki migdałki drobno posiekać( jak ktoś lubi większe kawałki, to można kroić na większe części) i wymieszać to wszystko z goździkami i przyprawą (cynamonem) następnie miodu, aby całość zgęstniała. Wodę, oliwę, proszek do pieczenia i sok cytrynowy dobrze wymieszać, następnie po trochu dodawać mąkę aby ciasto zrobiło się twarde. Następnie ciasto
rozwałkować i pokroić na kwadraciki. Do każdego kwadratu nakładać pełną łyżkę  nadzienia, a potem ciasto zawinąć tak, baby kształtem przypominało rogalik. Ułożyć na blasze do pieczenia i piec w temp. 180°C przez około 15-20 minut. Posypać cukrem pudrem albo podawać z dżemem (polecam kwaśny dżem np. wiśniowy).
Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Natalia Żukowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *