Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka migdałowo-czekoladowa Kasi

Składniki:
• ½ kostki masła
• ½ szklanki cukru
• 1 szklanka mąki
• ½ łyżeczki aromatu migdałowego
• 2 opakowania migdałów w płatkach
• 1 czubata łyżka kakao
• ½ szklanki mleka
• czekolada gorzka (najlepiej 70-90%)
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• szczypta soli
• 2 jajka

Sposób wykonania:
Masło zmiksować razem z jajkami, solą oraz cukrem na pulchną masę, wówczas dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz ½ szkl. mleka.
Całość ponownie zmiksować i powstałe ciasto podzielić na 2 części.
Do jednej dodać kakao, wymieszać.
Do drugiej dodać rozdrobnione płatki migdałowe i aromat.
Następnie formę do babki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Wlewać na przemian ciasto ciemne i jasne.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i piec ok. 50 min.
W między czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.
Gotową babkę wyjąć z piekarnika i polać czekoladą. Można również posypać płatkami.

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Kasia Dybich

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *