Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowy strudel Kasi

Składniki:
• 3 żółtka
• 80 g cukru
• 50 g masła
• 200 g mielonych orzechów włoskich
• 100 g tartych biszkoptów
• ½ łyżeczki cynamonu
• skórka otarta z ½ cytryny
• 20 ml rumu
• 50 g rodzynek
• 3-4 łyżki mleka

Sposób wykonania:
2 żółtka utrzeć z dodatkiem cukru, wówczas dodać chłodne roztopione masło oraz biszkopty, orzechy, cynamon, rodzynki oraz skórkę z cytryny.
Wszystko dokładnie wymieszać wlewając powoli mleko aby konsystencja była zwarta.
Następnie połowę jednego płata odłożyć a resztę ułożyć jeden na drugim i rozwałkować formułując prostokąt 35×40.
Rozsmarować na cieście nadzienie, brzegi ciasta posmarować żółtkiem i skleić nad nadzieniem.
Odłożone ciasto posmarować w paski, które posmarować żółtkiem i ułożyć na strudlu jako dekoracje.
Przełożyć strudel na blasze opłukaną zimną wodą i odstawić na 15 min.
Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec ok. 45 min

Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Kasia Dybich

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *