Składniki:
- 40 dag mąki
- 3 dag drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyzki oliwy najlepiej z oliwek
- ok. 1,5 szkl. ciepłej wody
Wykonanie:
- Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować, nakłuć widelcem i upiec na posamrowanej tłuszczem blasze.
- Jednak ciasto to smakuje najlepiej jeżeli po wyrobieniu schłodzimy je minimum przez 2 godz. w lodówce.
- Polecam! Smakuje równie dobrze jak w pizzerii, ale jest zdecydowanie tańsze!
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza.
Więcej przepisów na ciasto pod pizzę:
• Ciasto na pizzę 2
• Cienkie ciasto na pizze z serem
• Ciasto na pizzę (wg Bohuna)
• Ciasto do pizzy (wg Tinca)
Zapraszamy do działu: przepisy na pizzę
11.11.04 Włoska Pizza
28 comments for “Ciasto na pizzę 2”