Składniki:
- 60 dkg filetów z pangi
- 25 dkg pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki
- 10 dkg oliwek bez pestek
- 2 łyżki opłukanych i osuszonych kaparów z zalewy
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki dobrego octu balsamicznego
- sól morska, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Przyprawione porcje ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Obłożyć pomidorkami, oliwami i kaparami, skropić resztą oliwy i octem balsamicznym. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po tym czasie naczynie wyjąć, przykryć folią aluminiową na 5 minut aby ryba „doszła” Ułożyć porcje na liściach sałaty i podawać.