Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi w pomidorkach, oliwkach i kaparach

Składniki:

  • 60 dkg filetów z pangi
  • 25 dkg pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki
  • 10 dkg oliwek bez pestek
  • 2 łyżki opłukanych i osuszonych kaparów z zalewy
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki dobrego octu balsamicznego
  • sól morska, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filety umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Przyprawione porcje ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Obłożyć pomidorkami, oliwami i kaparami, skropić resztą oliwy i octem balsamicznym. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po tym czasie naczynie wyjąć, przykryć folią aluminiową na 5 minut aby ryba „doszła” Ułożyć porcje na liściach sałaty i podawać.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *