Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z marchewką w winie

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 pomidor
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • 1 szkl. białego wina
  • koperek
  • 1 cytryna
  • olej słonecznikowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki pokroić plasterki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem, polać winem i oprószyć solą i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 8-10 minut.
    W między czasie pomidor, cebulę oraz koperek posieka a marchew zetrzeć na tarce, wówczas dodać wszystkie składniki do grzybów.
    Dokładnie wymieszać, skropić olejem oraz sokiem cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Mariola

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *