Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sznycle cielęce schowane w pomidorach

Składniki:

  • 500 g małych, cienkich sznycelków cielęcych
  • 150 g mąki
  • 4 łyżki oliwy  oliwek
  • 4-6 pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanych kaprów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Sznycelki lekko rozbić i obtoczyć w mące po czym obrumienić je na rozgrzanej oliwie, wówczas oprószyć je solą oraz pieprzem.
      W między czasie obrane pomidory pokroić  na kawałki, czosnek posiekać i połączyć całość dodając oregano, pietruszkę oraz kapary.
      Całość dokładnie wymieszać i nałożyć przed podaniem na sznycelki.
      Można całość podgrzać, trzymając na ogniu jeszcze ok. 10-12 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *