Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muchomorki z jajek

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 250 ml majonezu
  • 3 pomidorki
  • 6 łyżek posiekanej cebuli
  • ¼ czerwonej papryki
  • ¼ żółtej papryki
  • 6 korniszonów

Sposób wykonania:

  1. Z jajek ściąć odrobinę wierzchy aby można je postawić na talerzu.
    Następnie pomidory przekroić na połówki i wydrążyć część miąższu po czym pomidory nadziać na jajka aby przypominały kapelusze grzybów.
    Następnie na pomidorach położyć odrobinę majonezu.
    Udekorować całość natką pietruszki, kawałkami papryki i korniszonów.
    Wstawić na 30 minut do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *