Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort ananasowy Julianny

Ciasto:

  • 4 jajka
  • 1 szk. cukru-pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki ciepłej wody
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego

    Krem:

  • 1 puszka ananasów
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka wody
  • 200 g masła

    Krokant:

  • 1 łyżka masła
  • 100 g cukru
  • 100 g posiekanych migdałów

    Sposób wykonania:

    Ciasto:
    Żółtka utrzeć z 0,5 szklanki cukru i ciepłą wodą na biało.
    Białka ubić z resztą cukru i szczyptą soli na pianę.
    Ostrożnie wymieszać, wsypać wymieszane i przesiane mąki i proszek, delikatnie wymieszać.
    Dodać olej, wymieszać.
    Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową lub papierem. Wyłożyć ciasto.
    Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut.
    Ostudzić, przekroić na 3 części.

    Krem:
    Ananasy z puszki osączyć. Sok zachować. Zostawić 2 kawałki ananasa do dekoracji, resztę pokroić w drobną kostkę.
    Do budyniu dodać 0,5 szklanki cukru pudru, łyżkę mąki ziemniaczanej. Rozpuścić w szklance soku z ananasów. Zagotować szklankę wody, wlać masę, ugotować budyń. Ostudzić.
    Masło ubić na puch, dalej ubijać, dodając masę budyniową.
    Położyć spód biszkoptowy, posmarować dżemem ananasowym, ułożyć kawałki ananasa, przykryć drugim plackiem, posmarować kremem, rozłożyć kawałki ananasa, przykryć trzecim plackiem, posmarować kremem wierzch i boki tortu.

    Krokant:
    Podsmażyć łyżkę masła i cukier, aż zbrązowieje. Dodać migdały, skarmelizować. Wyłożyć na natłuszczoną blachę lub folię aluminiową. Pokruszyć. Posypać boki tortu, wierzch udekorować kawałkami ananasów.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez mariwanna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *