Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Vitello alla francese

Składniki:

  • ½ główki czosnku
  • 4 cytryny
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 4 jajka
  • ½  szkl. startego parmezanu
  • 2 kg kotletów cielęcych
  • ½ szkl. maki
  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • ½ szkl. masła
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Jajka wymieszać razem z połową posiekanej natki pietruszki, serem oraz pieprzem.
    Następnie kotlety oprószyć mąka a potem zanurzyć w masie jajecznej i ponowne w mące po czym smażyć je na rozgrzanej oliwie.
    Następnie dodać skórkę i sok z cytryny, mało oraz czosnek.
    Pozostawić na ogniu do momentu, aż kotlety będą dobrze usmażone.
    Przed podaniem posypać resztą posiekanej pietruszki.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Agatę R

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *