Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pudding z chleba

Składniki:

  • ¼ szkl. masła
  • 1 bochenek czerstwego chleba
  • 6 jajek
  • 2 szkl. mleka pełnotłustego
  • 2 szkl. tłustej śmietany
  • ¼ szkl. likieru anyżowego
  • ¼ szkl miodu
  • ¼ szkl cukru

Sposób wykonania:

  1. Masło roztopić zostawiając odrobinę do wysmarowania formy.
    Następnie do masła wrzucić chleb pokrojony w kostkę, wówczas przełożyć go do formy.
    Jajka ubić, wówczas dodać śmietanę, mleko, miód, cukier oraz likier.
    Całość dokładnie wmieszać i polać chleb w formie i lekko przemieszać.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 30 minut.
    Po tym czasie wymieszać i piec ostatnie 15-20 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Lidia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *