Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pataty z gruszką z piekarnika

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 kg patatów
  • 4 gruszki
  • 1 łyżeczka nasion kopru
  • 3 łyżki masła
  • pieprz
  • 1 szkl. nektaru gruszkowego

Sposób wykonania:

  1. Gruszki oraz pataty obrać i pokroić.
    Następnie formę wysmarować oliwą i układać w niej na przemian  warstwę gruszek i patatów, posypując nasionami fenkułu.
    Sama górę posypać pieprzem i wiórkami masła oraz wylać nektar gruszkowy.
    Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 1 godzinę.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Roxana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *