Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś przykryty sosem musztardowo-koperkowym

 

Składniki:

  • 2 filety łososia bez skóry
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Musztardę wymieszać razem z żółtkiem oraz koperkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem po czym posmarować go musztardową masą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 14 minut.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Znak Makłowicza” przez Dorotę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *