Składniki:
- 20-30 dag bakłażana
- 20-30 dag cukinii
- łyżeczka imbiru
- ½ kostki rosołowej
- 1 szkl. wywaru
- 1 ½ łyżki smalcu
- 20 dag mielonej wołowiny
- 1 ¼ łyżki sosu sojowego
- ½ łyżki sosu hoisin
- ½ łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Cukinię oraz bakłażany oprószyć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć na rozgrzany oleju, wyjąć.
Następnie na rozgrzanym smalcu smażyć wołowinę oraz imbir ok. 2 min po czym dodać sos sojowy, sos hoisin oraz cukier.
Całość wymieszać i smażyć kolejne 2 min i dodać cukinie oraz bakłażany.
Delikatne wymieszać i trzymać na ogniu ostanie 3-4 min.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta