Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z sardynkami

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • puszka sardynek
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka posiekanej żółtej papryki
  • łyka posiekanej czerwonej papryki

Sposób wykonania:

  1. Sardynki rozgnieść widelcem po czym utrzeć razem żółtkami oraz majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie drobno posiekać białka, cebulę, papryki oraz szczypiorek i dodać do pasty.
    Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez AnkA

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *