Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Korki ze śledzi w sosie

Składniki:

  • 4-6 filetów śledziowych
  • 4 strąki marynowanej papryki

    Sos:

  • 1 szkl. majonezu
  • 20 dag szpinaku
  • sok z cytryny
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania:

    Filety zalać wodą i odstawić na 1-2 godz.
    Po tym  czasie pokroić filety na wąskie paski i na każdy pasek ułożyć paseczek papryki wielkości tych śledziowych.
    Zawinąć je ściśle w krążki, które spiąć wykałaczką i ułożyć je na półmisku.
    Następnie szpinak sparzyć osoloną wodą po czym zemleć w maszynce, wówczas dodać do niego majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z  cytryny.
    Gotowy sos wylać na środek talerza ze śledzikami.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *