Składniki:
- 40 dag karkówki
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- 1 łyżka maki ziemniaczanej
- 3 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 kawałek selera
- 1 ½ łyżki smalcu
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka ketchupu
- ¼ łyżeczki przyprawy chili
- 1 łyżka sosu sojowego
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w paseczki, które oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i skropić olejem po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz seler pokrojony w zapałki, smalec, cukier oraz chili.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2 min.
Na koniec skropić całość sosem sojowym i pozbawić na ogniu ostatnią minutę.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszka L