Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina duszona z selerem i papryką

Składniki:

  • 40 dag karkówki
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kawałek selera
  • 1 ½ łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • ¼ łyżeczki przyprawy chili
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w paseczki, które oprószyć solą, pieprzem oraz mąką i skropić olejem po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
    Następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę oraz seler pokrojony w zapałki, smalec, cukier oraz chili.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu ok. 2 min.
    Na koniec skropić całość sosem sojowym i pozbawić na ogniu ostatnią minutę.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Agnieszka L

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *