Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z nutą imbiru

Składniki:

 

  • 1 kg surowej szynki wieprzowej

 

  • 2 łyżki oleju
  • 4 szkl. wrzącej wody
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wódki wyborowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru
  • 1 łyżka posiekanej cebuli

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w 3 cm kostkę, którą obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać wódkę, sos sojowy, imbir, cukier oraz cebulę.
    Całość wymieszać i zalać wodą, gotować ok. 2 min.
    Po ty czasie zmniejszyć ogień i trzymać pod przykryciem ok. 1 ½ godz.
    W trakcie gotowania co jakiś czas mieszać.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Renatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *