Jest to przepis wymyślony całkowicie przeze mnie, świetnie smakuje z kartoflami gniecionym i surówką z kapusty białej.
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 100g śliwek suszonych
- 1 mała cebula
- sól, pieprz, mąka, ziele angielskie , listek laurowy
Sposób przyrządzenia:
Piersi rozbić na kotlety, oprószyć solą, pieprzem oraz delikatnie mąką, obsmażyć krótko na gorącym oleju i odłożyć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, jak będzie miękka zalać szklanką wody, dodać listek laurowy ,ziele angielskie i śliwki, gdy sos zgęstnieje , należy go zmiksować, włożyć do niego z powrotem piersi, zagotować, doprawić do smaku ewentualnie zagęścić mąką lub rozrzedzić wodą.
Przepis został nadesłany na „Muza Ramsaya” przez Dorotę JW