Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z dorsza panierowany

Składniki:

  •  2 filety z dorsza (30 dkg)
  • ¼ szklanki grubej mąki kukurydzianej
  • ¼ łyżeczki mielonej papryki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy
  • cytryna podzielona na ósemki


Sposób przyrządzenia:

Mąkę wymieszać z solą i papryką. W tak przygotowanej panierce dokładnie otoczyć porcję ryby. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej filety po 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu obsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis został nadesłany na "Muza Ramsaya" przez Dominikę B

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *