Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab z nutą szałwii

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 2 łyżki oliwy
  • garść szałwii
  • listek mięty
  • 2 ząbki czosnku
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Schab oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron.
    Następnie mięso wyjąć i zlać olej a na ta samą patelnie wsypać połowę szałwii oraz listek mięty.
    Dodać rozgnieciony czosnek i wlać świeżą oliwę oraz 1 szkl. letniej wody.
    Ponownie wkładamy mięso, które posypać resztą szałwii i trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 3 godz. co jakiś czas obracając mięso.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *