Składniki:
- 30 g masła
- 1 cebula
- 170 g piersi kurczaka
- ½ l bulionu
- 3 łyżki śmietany 36%
- 2 kromki chleba razowego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
Sposób wykonania:
- Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać piersi kurczaka pokrojone w kostkę i wlać bulion.
Całość zamieszać i trzymać na ogniu ok. 7 min.
W między czasie oliwę rozgrzać, wrzucić na nią drobno posiekany czosnek a potem kromki chleba pokrojone w kostkę.
Wymieszać i trzymać na ogniu do zarumienienia się chleba, wówczas oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Następnie zupę zmiksować po czym dodać śmietanę, wymieszać i podawać z grzankami.Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M