Składniki:
- • 5 jaj ugotowanych na twardo
• 2 śledzie
• pęczek szczypiorku
• kilka młodych cebul
• 3 łyżki majonezu
• łyżka musztardy
• kilka liści sałaty
Sposób wykonania:
- Jajka obrać po czym przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które utrzeć z łyżeczką musztardy i łyżeczką majonezu.
Następnie ze śledzi wykroić po 5 filecików a okrawki dodać do żółtka i majonezu.
Całość dokładnie wymieszać i napełnić połówki jajek.
Jajka złożyć po dwie aby nadać kształt całego jajka.
Ułożyć na liściach sałaty, położyć na nich po fileciku śledziowym i oblać majonezem.
Przed podaniem udekorować cebulkami pokrojonymi w krążki i posypać posiekanym szczypiorkiem.Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Ewelina M