Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane pastą z kawioru

Składniki:

  • 10 jajek
  • 5 łyżek kawioru
  • 10 dag pasty kawiorowej
  • 15 dag wędzonego łososia
  • kilka oliwek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 łyżki majonezu
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które dodać do pasty kawiorowe.
    Dokładnie wymieszać i napełnić połówki jajek.
    Następnie każda połówkę dekorujemy paskami łososia, kawałeczkiem oliwki, kawiorem oraz listkami natki pietruszki.
    Majonez wymieszać razem z odsączonym groszkiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wlać na dno salaterki po czym układamy rzędami połówkami jajek.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *