Składniki:
- 10 jajek
- 5 łyżek kawioru
- 10 dag pasty kawiorowej
- 15 dag wędzonego łososia
- kilka oliwek
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2 łyżki majonezu
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Jajka ugotować na twardo po czym obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które dodać do pasty kawiorowe.
Dokładnie wymieszać i napełnić połówki jajek.
Następnie każda połówkę dekorujemy paskami łososia, kawałeczkiem oliwki, kawiorem oraz listkami natki pietruszki.
Majonez wymieszać razem z odsączonym groszkiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wlać na dno salaterki po czym układamy rzędami połówkami jajek.
Przed podaniem posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem.Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P