Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hot dog

Skład:

  • bułki ( długie)
  • parówki lub frankfruterki
  • keczup lub musztarda
  • surówka z białej lub kiszonej kapusty 
  • masło lub margaryna

Sposób przyrządzenia:
Odkroić końce bułek. Wydrążyć część miąższu ze środka bułek tak aby nie uszkodzić zewnętrznej skórki lub przeciąć na połowę ( nie do końca) jeśli ccemy dodać surówkę. Otwór powinien mieć taką średnicę aby zmieściła się w nim kiełbaska. Usunąć z kiełbasek osłonki. Posmarować brytfannę połową masła. Kiełbaski posmarować obficie keczupem lub musztardą, wkładać je do otworów w bułkach. Ułożyć bułki na brytfannie. Resztę masła lub margaryny rozpuścić i polać nim wierzchy bułek. Wstawić do piekarnika 200 st. C i zapiec przez kilkanaście minut.

3 comments for “Hot dog

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *