Skład:
- 25 dag zielonej fasolki,
- 6 jaj na tward,
- 1 posiekana cebula,
- 1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka,
- 4 łyżki masła,
- 2-3 łyżki mąki,
- sól, pieprz,
- natka pietruszki,
- 2 łyżki tartej bułki,
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę wymyć, usunąć włókna i ogonki, pokroić w paski, włożyć do wrzątku, gotować, aż będzie prawie miękką Cebulę smażyć na rozgrzanym maśle, aż będzie szklista, wsypać mąkę, mieszając podgrzewać przez minutę. Ciągle mieszając wlewać mleko, doprowadzić do wrzenia, dodać sól pieprz, zieleninę, gotować na małym ogniu przez 2-3 min. W garnku lub żaroodpornym naczyniu układać warstwami fasolę i jaja, polewając sosem. Zapiec.
1 comment for “Fasolka szparagowa zapiekana.”