Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z bananami Eweliny

Składniki:

  • 2 jajka
  • 100 g mąki
  • 125 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
  • oliwa do smażenia
  • 4 banany
  • 1 marchewka
  • 150 g selera
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 200 g kapusty
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Jajka wymieszać z proszkiem do pieczenia, mlekiem i solą, odstawić na 30 minut. W międzyczasie przygotować nadzienie – pokroić paprykę, papryczkę chili, kapustę, obraną marchewkę i seler oraz szczypiorek. Następnie podsmażyć warzywa na patelni, doprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać pokrojone w plasterki banany. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz. Podawać na gorąco. Smacznego!
Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez ewelina deleżuk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *