Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli i pomidorów

Składniki:

  • 1 mały kalafior
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1/2 szklanki czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, łyżeczka oregano
  • 2 łyżki oleju
  • sok z cytryny


Sposób przyrządzenia:

Kalafior oraz fasolkę szparagową obgotować w osolonej wodzie osączyć. kalafior podzielić na różyczki, fasolę szparagową pokroić, a czerwoną osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w piórka, pomidory na ósemki. składniki sałatki wymieszać i położyć na półmisku. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i oregano, doprawić solą oraz pieprzem, polać sałatkę.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *