Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowe polędwiczki nadziewane twarogiem

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 20 dag. twarogu półtłustego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Polędwiczki umyć i naciąć wzdłuż. Ser zmielić, doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Nacięcia w mięsie napełnić masą serową. Obwiązać bawełnianą nitka. Smażyć na oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor/ok.6 minut/.Po usmażeniu usunąć nitkę i polędwiczki pokroić w ukośne plastry. Można podawać na gorąco jak i na zimno.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *