Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa w pomidorach

Składniki:

  • 1 kg. fasolki szparagowej
  • 30 dag. marchewki pokrojonej w kostkę
  • 30 dag. cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1/4 szklanki oleju
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżka papryki mielonej
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu
  • liść laurowy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego


Sposób przyrządzenia:

Fasolkę pokroić i gotować do miękkości. Cebulę i marchew dusić na oleju 20 minut. Fasolę, cebulę, marchew połączyć, dodać przyprawy i koncentrat. Wszystko wymieszać i włożyć do słoiczków. Pasteryzować 20 minut. Podawać na zimno lub na gorąco.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychota.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *