Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w śmietanie

Skład:
75 dkg filetów
szklanka mleka
4 dkg mąki
25 dkg kwaśnej śmietany
2 dkg tartego żółtego sera
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
nać pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, zalać mlekiem w celu usunięcia morskiego zapachu i odstawić na ok. 30 min. Po wyjęciu z mleka filety osączyć, wyporcjować, posolić, oprószyć mąką i usmażyć na jasnozłoty kolor. Ułożyć na ogniotrwałym półmisku, zlać śmietaną, posypać serem i zapiec w piekarniku. Gdy na powierzchni utworzy się rumiana skórka- wyjąć, posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami, sałatą, mizerią lub sałatką z pomidorów.

Źródło: Dobra kuchnia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *