Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brokuły z fasolką szparagową w sosie

Składniki:

  • 15 dkg różyczek brokuły
  • 15 dkg fasolki szparagowej
  • 3 cm kłącza imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • ½ szklanki bulionu warzywnego
  • oliwa


Sposób przyrządzenia:

Brokuły i fasolkę umyć. Pokroić na części. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodac fasolkę, gotować 5 minut, dodać brokuły i gotować kolejne 3 minuty, dolać zimnej widy aby warzywa pozostały zielone, odcedzić. W międzyczasie na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać imbir pokrojony w plastry i rozdrobniony czosnek, chwilkę smażyć mieszając, dodać sok z cytyny i bulion warzywny, przyprawić. Na patelnie dodać brokuły i fasolkę, chwilkę dusić mieszając i podawać. Jeśli ktoś lubi można sos zagęścić białą zasmażką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *