Składniki:
Masa jajeczna:
- 5 jajek
- 35 dkg tartego żółtego sera
- 1 szklanka majonezu
Masa mięsna:
- 50 dkg mielonego, mieszanego mięsa
- 1 posiekana drobniutko cebula
- posiekany estragon
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Składniki masy jajecznej dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem piekarniczym i wylać na nią równa warstwę masy jajecznej. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 20 minut, schłodzić, ostrożnie wyłożyć na blat kuchenny, pozostawić aż zupełnie nie stężeje. Składniki masy mięsnej wymieszać, przyprawić pikantnie, długim nożem rozsmarować równo na przygotowanym omlecie, zwinąć ostrożnie w rulon. Tak przygotowaną roladę ponownie wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut przykryte folią aluminiową. Roladę dokładnie schłodzić. Przed podaniem pokroić w plastry, podawać z dodatkiem sosu chrzanowego.