Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w czerwonym curry

Składniki:

  • 1 pokrojony na 8 części kurczak
  • 4 ziemniaki
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 2/3 szklanki mleczka kokosowego
  • 2/3 szklanki wody
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, cukier do smaku


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać olej, obrumienić na nim obrane ziemniaki, wyjąć, odłożyć. Do rondla dodać cebulę i pastę curry, smażyć chwilę mieszając, dodać kurczaka, smażyć przez 5 minut. Dodać obrumienione ziemniaki, wodę, mleczko kokosowe, gotować powoli aż mięso i ziemniaki będą miękkie a sos się zredukuje. Przyprawić do smaku i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *