Składniki: 8 filetów ze śledzi 2 cebule 100 g ziaren kolendry 1 szkl. oleju Sposób wykonania: Ryby pokroić na duże kawałki a cebulę pokroić w krążki. Następnie układać warstwami w dużym słoju. Każdą warstwę przesypać kolendrą. Polać całość olejem i wstawić do lodówki na kilka dni.
Tag: cebuli
Listy
Pieczarki z jajkami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg. pieczarek 5 jajek cebula 3 łyżki bułki tartej 5 łyżek oleju sól Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, trzonki kroimy w małą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Smażymy z trzonkami pieczarek na oleju. Doprawiamy i wbijamy 4 jajka. Mieszamy i smażymy. Kapelusze pieczarek nadziewamy jajecznym farszem. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy z…
Kurczak
Kurczak w czerwonym curry
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 1 pokrojony na 8 części kurczak 4 ziemniaki 2 cebule pokrojone w piórka 2 łyżki czerwonej pasty curry 2/3 szklanki mleczka kokosowego 2/3 szklanki wody 2 łyżki oleju sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, obrumienić na nim obrane ziemniaki, wyjąć, odłożyć. Do rondla dodać cebulę i pastę curry, smażyć…