Składniki:
- 1 kurczak
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki świeżego imbiru
- 1 łyżeczka curry w proszku
- sól, pieprz
Sos:
- ¼ szklanki rozpuszczonego masła
- ¼ szklanki sosu wochester
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cukru
- ½ łyżeczki sproszkowanego chili
- ½ łyżeczki czosnku w proszku
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć osuszyć. Drobno posiekanym czosnkiem i utartym imbirem natrzeć kurczaka, oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowanego kurczaka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Obłożyć plastrami słoniny. Piec w gorącym piekarniku ok. 1 godz. W rondlu wymieszać składniki sosu, doprowadzić do wrzenia mieszając gotować powoli przez 1 minutę.