Składniki:
- 1kg.obranych selerów
- 2 duże cebule
- 1 margaryna
- 2 kostki grzybowe
- 1szklanka bułki tartej
- 1szklanka wody
- 4 jajka.
Sposób przyrządzenia:
Selery zetrzeć na tarce jarzynowej(o małych oczkach),cebule pokroić w drobną kostkę. Selery, cebule, szklankę wody,margarynę,2 kostki grzybowe włożyć do garnka i gotować 1 godzinę. Gdy farsz ostygnie doda 4 żółtka, pianę ubita z 4 białek, 1 szklankę bułki tartej. Farsz doprawić do smaku: solą, pieprze, wegettą. Wnętrze brytfanki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piec 1 godzinę.10 minut w temp ok.200 stopni. Należy pamiętać, że farsz musi być zimny!!!