Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczana zupa krem z pieczarkami

 

Składniki:

 

    • 75 dkg ziemniaków
    • 1 cebula
    • 20 dkg pieczarek
    • 1,5 litra bulionu drobiowego
    • 1 łyżka masła
    • ½ szklanki śmietany 30%
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Bulion doprowadzić do wrzenia. Ziemniaki i cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do wrzącego bulionu. Gotować 20 min. Zmiksować. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry wraz z trzonami, usmażyć na maśle. Zupę połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 5 min. Dodać śmietanę. Posypać posiekaną natką pietruszki. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *