Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik bułgarski z orzechami

Składniki:

  • 300ml naturalnego jogurtu
  • 200ml gęstej śmietany 18 proc.
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 świeże ogórki gruntowe
  • pół pęczka koperku
  • 60g orzechów włoskich
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ogórki umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę, koperek posiekaj. Z orzechów wybierz kilka ładnych połówek do przybrania. Pozostałe drobno posiekaj. Jogurt połącz ze śmietaną. Dodaj ogórki, przeciśnięty czosnek, koperek, posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Chłodz pół godz. Podaj przybrany orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *