Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

Składniki:

    • 40 dkg fasolki szparagowej
    • 40 dkg dowolnego mięsa pieczonego
    • 2 łyżki masła
    • 1 jajko
    • 1 cebula
    • 1 szklanka rosołu
    • posiekana zielona pietruszka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Bulion doprowadzić do wrzenia, włożyć fasolkę, gotować przez 10 minut ( musi być chrupiąca ale nie twarda), odcedzić. Mięso pokroić na małe plasterki. W formie do zapiekania ułożyć wymieszane składniki potrawy i zalać skłóconym jajkiem. Zapiekać 5 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *