Składniki:
- 50dag mięsa mielonego
- 5 dużych ziemniaków
- 6 pieczarek
- opakowanie mrożonego szpinaku
- śmietana sos
- serowo-brokułowy Knorr
- przyprawa Kotanyi Gyros
- ser żółty
- sól
Sposób przyrządzenia:
Najpierw gotujemy ziemniaczki i rozmrażamy szpinak(wg gustu doprawić). Surowe mięso solimy i przyprawiamy przyprawą Gyros, a następnie smażymy na oleju W między czasie przegotowujemy sos Knorr wg wskazówek na opakowaniu. Gotowy sos dodajemy do mięsa i chwilę razem dusimy. Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i układamy, we wcześniej posmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Dalej kładziemy mięso, pokrojone (grubo)surowe pieczarki, szpinak, znowu ziemniaki, szpinak, mięso, pieczarki i znowu ziemniaki, mięso, pieczarki. Na koniec smarujemy cienką warstwą śmietany i posypujemy startym serem wg uznania. Ser można jeszcze posypać oregano. Piec ok 40 min 220st. Życzę smacznego