Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany smażone z octem balsamicznym

Składniki:

    • 4-5 sztuk bakłażanów
    • oliwa z oliwek do smażenia
    • sól i pieprz
    • 8 ząbków czosnku
    • ocet balsamiczny
    • pęczek koperku.


    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany myjemy i kroimy na dość grube krążki (1-1.5cm)solimy z dwóch stron i odkładamy na 15min aż puszczą sok. Spłukujemy goryczkę i wycieramy ręczniczkiem. Smażymy na gorącej oliwie z dwóch stron po ok.3-4 min. Układamy warstwami w naczyniu i każdą warstwę posypujemy siekanym czosnkiem i koprem i skrapiamy łyżką octu balsamicznego. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce by składniki przeszły się nawzajem. Pycha jako przystawka do mięs lub owoców morza.
    Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *