Prosta a zarazem pyszna sałatka, do której potrzeba tylko kilka składników. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: fasolki szparagowej, pomidorków koktajlowych, oliwek i parmezanu.
Składniki:
- 20 dag fasolki szparagowej
- 1 słoiczek zielonych oliwek
- 8 pomidorków koktajlowych
- kawałek sera parmezan
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Z fasolki szparagowej odciąć zdrewniałe końcówki.Pokroić je na mniejsze kawałki, które wrzucić do garnka.Zalać woda i ugotować na półtwardo.Wówczas fasolkę odcedzić i poczekać, aż ostygnie.W między czasie oliwki odsączyć z zalewy, najlepiej pozostawić je w całości.Natomiast pomidorki umyć i przekroić na połówki.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.Całość skropić oliwą z oliwek i sosem sojowym.Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem.Na sam koniec posypać parmezanem startym na tarce o grubych oczkach.
Liczba porcji: 4