Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tapenada przepisu Alicji

Mamy dla Was przepis na pyszną tapenadę. Aby ja wykonać potrzebujesz: oliwek,   filecików anchois, czosnku i kaparów. 
 

Składniki:

  • 1 szkl oliwek bez pestek
  • 1/3 szkl kaparów
  • 5 filecików anchois
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wrzucić oliwki.
    Dodać do nich kapary oraz fileciki anchois.
    Wrzucić jeszcze obrany ząbek czosnku.
    Zalać całość oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze sól oraz pieprz do smaku.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej pasty.
    Gdyby wyszła dość gęsta dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *