Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip do warzywnych przekąsek Ewy

Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: sosy i dipy. Dip do warzywnych przekąsek Ewy. Do jego wykonania potrzebujesz: sera rokpol, musztardy, śmietany oraz czosnku. 
 

Składniki:

  • 15 dag sera rokpol
  • 2 łyżki oliwy
  • 1  łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ser rokpol rozdrobnić.
    Następnie dodać do niego musztardę, oliwę i śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas wrzucic obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze słodką oraz ostrą paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *