Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany pstrąg Mateusza

I przyszedł czas na rybkę, a dokładniej na pstrąga z grilla. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować:, pstrąga, masła, cytryny i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 2 sprawione pstrągi
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki masła
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pstrągi dokładnie oczyścić.
    Osuszyć je na papierowym ręczniku.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Tak przygotowane wstawić do lodówki na około 30 minut.
    Po tym czasie wyjąć rybę z lodówki.
    Skropić je oliwą z oliwek i kłaść na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na złoty kolor.
    Pod koniec grillowania posmarować je jeszcze masłem wymieszanym z ketchupem. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *