Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak amiszów

 

Składniki:

Panierka:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki papryki
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka rozkruszonego suszonego majeranku

Sposób przyrządzenia:
W rondlu lekko podgrzać olej i masło. W dużej plastikowej torbie wymieszać wszystkie składniki panierki. Każdą porcję kurczaka zamoczyć w mieszaninie masła z olejem, poczekać aż lekko obcieknie, włożyć do torby z panierką i potrząsając dobrze w niej obtoczyć każdą porcję. Piekarnik nagrzać do temperatury 185 stopni C. Piec porcje  kurczaka przez około 45 minut obracając co 5 – 10 minut. Polewać pozostałym masłem z olejem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *