Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka kurczaka w cebulce

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
  • 20 dag cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki masła
  • 100 ml bulionu
  • olej słonecznikowy


Sposób przyrządzenia:
Cebule obrać, pokroić w kostkę. Ząbki czosnku pokroić wzdłuż. Do wysokiego naczynia wlać olej i rozgrzać. Wrzucić cebulę i dusić. Wrzucić czosnek i liść laurowy. Udka nasmarować masłem. Wsadzić i dusić z cebulą dolewając bulionu. Przed końcem duszenia ok.10 min udka posolić i dodać pieprzu według uznania.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *